2023 yılının son meclisi gerçekleşti

DORUKTÜRK EGE - Aralık 2, 2023 5:32 pm A A

Fethiye Belediyesi Aralık Ayı Meclis toplantısı gerçekleşti. Bir tanesi gündem dışı olmak üzere 9 madde oy birliği ile geçti.

Fethiye Belediye Meclisi’nde, Başkan Alim Karaca’nın izinli olmasından dolayı meclise Sabri Oğuz Bolelli başkanlık yaptı. Meclis Kasım ayı karar özetinin okunmasıyla başladı.

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun 32.maddesinde belirtilen, izleyen Mahalli İdareler Genel Seçim tarihine kadar, Belediye Başkanına yeni bir sözleşme yapılması için yetki verilmesi hususuna yönelik madde oy birliği ile kabul edildi. 26442 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro ilke Ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin” 11.maddesi uyarınca Kadro İptal ve İhdasların yapılmasına ilişkin madde oy birliği ile kabul geçti. Plan ve Proje Müdürlüğü’nün Karaçulha Mahallesi 879 ada 1 parseldeki imar planı değişikliği ile ilgili maddenin oy birliği ile kabul edildi.

Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü görev ve faaliyetleri arasında yer alan Fethiye’de ikamet eden Engelli ve özel gereksinimi bulunan birey ve ailelerinin yaşam standartlarının yükseltilmesi ve sosyal yaşamın doğal akışı içerisinde günlük hayatlarının kolaylaştırılması yer almakta olduğundan, bu süreç içinde engelli veya özel gereksinimi olan vatandaşlarımızın bir noktadan farklı bir noktaya ulaşımı ve transferi için gereken desteğinin sağlanması ile ilgili madde de oy birliği ile kabul edildi.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün, Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfının (FETAV) 10/11/2023 tarih ve VII-1-2023-29 sayılı yazısında belirtmiş olduğu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Avrupa Birliği ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından finanse edilen “Yeşil Fethiye Güvenli Fethiye” adlı hibe Programıma Proje hedeflerinin gerçekleştirilebilmesi kapsamında Fethiye Belediyesinin Resmi Proje ortağı olması için Belediye Meclisi Kararı alınması talep edilmekte olduğundan, ilgili Projeye Fethiye Belediyesi tarafından gerekli katkıların sağlanabilmesi için Belediye Meclisi Kararı alınması ve yapılacak Protokol vb. işlemlerin gerçekleşmesi için Başkan Alim Karaca’ya yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Foça Mahallesi, 1022 Sokağa Molla Veli Sokağı adı verilmesine yönelik madde de oy birliği ile kabul edildi. Gündem dışı madde olan; Muğla İli, Fethiye İlçesi, Nif Mahallesinde 3402 sayılı Kadastro Kanunu kapsamında yapılacak Kadastro çalışmalarında görev yapmak üzere 9 adet bilirkişinin seçilmesi gerektiği, seçilen kişilerin kadastro çalışmalarında görev yapmak üzere bilirkişi olmasına yönelik madde ise oy birliği ile diğer işler komisyonuna gönderildi.

DORUKTÜRK EGE – FETHİYE
ÜMİT AKSU

Bu haber 162 kez okundu.
DORUKTÜRK EGE - 5:32 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.