2019 Asgari ücret rakamı, bugün belli oluyor!

Ekonomi - Aralık 25, 2018 7:07 am A A

7 milyon çalışanı ilgilendiren 2019 senesi asgari ücret rakamı bugün belli olacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4. kez toplanıyor.

2019 senesi için geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleyecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün 4. kez toplanacak. Toplantı bakanlık binasında gerçekleştirilecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4. Toplantısının ev sahipliğini yapacak olan ve toplantıya hükümet adına katılan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, toplantının başlama saati ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Selçuk, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4. Toplantısı bugün saat 10.00’da yapılacak.” dedi.

7 milyon çalışanı ilgilendiren 2019 senesi asgari ücret rakamı, bugün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda gerçekleştirilecek olan toplantının sonrasında kamuoyuna açıklanacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 3. Toplantısına TÜİK yetkisi de katılmış ve ilk kez asgari ücret rakamı üç sınıfta hesaplandı. TÜİK, asgari ücret için “ağır” işte çalışanlar için 2 bin 213 lira 80 kuruş olması gerekliliğini, “orta” sınıf işte çalışanlari için bin 978 lira 80 kuruş ve “hafif” sınıf olarak kabul edilen işlerde çalışanlara ise bin 841 lira 40 kuruş olmasının gerekliliğini Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile paylaşmıştı.

Kaynak MilliGazete

Bu haber 535 kez okundu.
Ekonomi - 7:07 am A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.