ATATÜRK DİYOR Kİ

Hasip Sarıgöz - Kasım 9, 2018 1:54 pm

ATATÜRK DİYOR Kİ;

“Ben diktatör değilim. Benim kuvvetim olduğunu söylüyorlar, evet, bu doğrudur. Benim arzu edip de yapamayacağım bir şey yoktur. Çünkü ben zorâki ve insafsızca hareket etmesini bilmem. Bence diktatörlük, diğerlerini râm edendir. Ben kalpleri kırarak değil, kazanarak hükmetmek isterim.”

“Ben istese idim derhâl askerî bir diktatörlük kurardım ve memleketi öyle idâreye kalkışırdım. Fakat ben istedim ki, milletim için modern bir devlet kurayım.”

“Esas kıymeti kendine veren ve mensup olduğu millet ve memleketi ancak şahsiyeti ile kaim gören adamlar, milletlerinin saadetine hizmet etmiş sayılmazlar. Kendi gidince ilerleme ve hareket durur zannetmek bir gaflettir.”

“Şimdiye kadar milletimizin başına gelen bütün felaketler kendi talih ve geleceklerini başka birisinin eline terk etmesinden kaynaklanmıştır. Bu kadar acı tecrübeler geçiren milletin bundan sonra egemenliğini bir kişiye vermesi kesinlikle mümkün olmayacaktır.”

“Amerikan sistemini memleketimizde tatbik etmeyi hiç hatırıma getirmedim; sistemsiz ve kanunsuz tarzda, reisicumhurlukla başvekaleti birleştirmeyi düşünmedim ve düşünecek adam olmadığım bütün milletçe malumdur zannederim.”

Ey büyük Türk! Seni anlıyoruz ve bu vesile ile dünyanın her neresinde bir diktatör ve bir tek adam varsa onu kıyamete kadar lanetliyoruz.

En büyük TÜRK! Seni;

Saygıyla,

Sevgiyle,

Özlemle,

Şükranla ve

Minnetle anıyoruz….

Ve….

İnan ki, MUMLA ARIYORUZ!!!

Hani diyorsun ya: “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.”

Senin duygularını ve fikirlerini anlayan Türkler olarak bizler;

Son nefesimize kadar Türklüğümüzü yaşamaya ve savunmaya devam edeceğiz.

Her kim ki milliyetimizi ayaklar altına almaya çalışırsa, işte onlar daima ayaklarımızın altında olacak.

Son nefesimize kadar Aziz Türk vatanının bekçisi,

Asil Türk milletinin koruyucusu…

Ve faziletli Türkiye Cumhuriyeti’nin muhafızları olarak kalacağız.

Senin bizlere öğrettiğin milli ve evrensel değerleri nesillerden nesillere aktarmak suretiyle, Allahın da izniyle Türk milletini, Türk vatanını ve Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılacağız.

Aziz Atatürk! Senin büstlerini parçalayan cahiller, heykellerini yıkmaya çalışan akıllı meczuplar, fikirlerine saldıran yobazlar, milliyetine saldıran kansızlar ve cumhuriyetine saldıran namussuzlar yakın zamanda tarihin çöplüğünde kaybolacak ve unutulacaklardır.

Sen ve senin değerlerin ise; bir Dede Korkut gibi, bir Oğuz Ata gibi, Mete, Atilla, Yavuz, Kanuni, Alparsan, Bilge Kağan ve diğer Türk yıldızları gibi nurlu ışıklarını saçmaya ve bir yıldız gibi parlamaya devam edecektir.

Yüzlerce yıl sonra dahi, sen ve senin değerlerin hatırlanmaya devam devam edilecektir.

Ruhun şad, devletimiz daim olsun.

Hasip Sarıgöz

BENZER HABERLER