Biden: 2020’de ABD başkanı seçilirsem kansere çare bulacağım

Dünya - Haziran 12, 2019 8:52 am

Demokrat Parti’deki başkan aday adayı olan Joe Biden ABD başkanlık seçimleri için bir hayli iddialı bir vaatte bulundu, başkan olması durumunda kansere çare bulacağını söyledi. Biden, dört yıl önce oğlunu kanser nedeniyle kaybetmişti.

Iowa’daki seçim kampanyası esnasında konuşan eski ABD Başkan Yardımcısı ve kıdemli siyasetçi Biden, 2015 yılında beyin kanseri nedeniyle 46 yaşında kaybettiği oğlu Beau Biden’ı andı.

İnsanların bu tür bir acıyla empati kurma çabalarının yeterli olmayacağını ifade eden Biden, “gerçekte ne hissedildiğini hakkında hiçbir fikirleri yok” dedi.

Biden, “Bu nedenle kariyerim boyunca şundan emin olmak için çok çalıştım… Eğer başkan olarak seçilirsem, Amerika’yı değiştirecek en önemli yegane şeyin gerçekleştiğini göreceğinize söz veriyorum; kansere çare bulacağız” ifadelerini kullandı.

Joe Biden daha önce de kanser konusunda benzer açıklamalar yapmıştı. Barack Obama yönetimi döneminde 2016 yılında başkan yardımcılığı yaptığı sırada ‘Cancer Moonshot’ isimli bir program başlatan Biden, kanser araştırmalarını finanse etmişti.

Biden aynı sene Vatikan’da katıldığı uluslararası bir konferansta herkesin faydalanabileceği küresel bir kanserle mücadele fonu oluşturulması çağrısı yapmıştı. Biden bu konudaki çalışmalarını, başkan yardımcılığı görevinden ayrıldıktan sonra da sürdürdü.

Kaynak Sputnik

BENZER HABERLER