Soros’tan korkutan sözler: Sıcak savaş kapıda

Dünya - Ocak 25, 2019 9:27 am

Ünlü milyarder Soros, ABD ile Çin arasında soğuk bir savaş olduğunu ve bu çekişmenin sıcak savaşa dönebileceği konusu ile ilgili uyarıda bulundu.

İsviçre’nin Davos kentindeki Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) düzenlenen özel bir akşam yemeğinde konuşan ünlü milyarder yatırımcı George Soros, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Çin arasında bir soğuk savaşın yaşandığını ileri sürdü. Soros, bu rekabetin sıcak savaşa dönebilme tehdidinin olduğunu söyleyerek uyarılarda bulundu. Soros, Trump’ın 2017’deki ”Çin stretejik rakibimizdir” kararının oldukça basit bir yaklaşım olduğunu belirtti.

Soros konuşmasında, ”Çin’e yönelik etkili bir politika, bir slogana indirgenemez. Stratejinin çok daha sofistike, ayrıntılı ve kolay olması gerekir. Mesela Çin’in Kuşak ve Yol stratejisine karşı, ABD’nin bir cevabı olabilmelidir.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Trump’ın bu konuda yeteri kadar iyi olmadığı mesajını veren Soros, ”Maalesef o farklı bir seyir izliyor. Gerçek şu ki, sıcak bir duruma dönüşme tehdidi bulunan soğuk bir savaştayız.” dedi.

Çin ve ABD arasında birkaç aydır, ithalatta gümrük tarifeleri üzerinden bir ticaret savaşı yaşanıyor.

Kaynak Cumhuriyet

BENZER HABERLER