Sosyolog Yazıcı: Erdoğan’ın Fazıl Say konserinde verdiği mesaj çok önemli

Türkiye - Ocak 21, 2019 12:13 pm

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Sosyolog Prof. Dr. Erdinç Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın piyanist Fazıl Say’ın konserinde verilen mesajın çok önemli olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Erdinç Yazıcı, Sabah gazetesinden İsa Tatlıcan’ın sorularını yanıtladı.

Yazıcı, “Hocam 31 Mart seçimleri yaklaşıyor. Nasıl bir propaganda dönemi yaşayacağız?” sorusu üstüne “AK Parti ve CHP’nin İstanbul ve Ankara aday tercihlerine bakıldığında biraz daha proje bazlı, yerel temaların öne çıktığı genel politik tansiyonu nispeten düşük bir seçim propaganda dönemi yaşayacağımızı düşünüyorum. Tabi seçim yarışının son dönemecinde tansiyon biraz daha yükselebilir” ifadesini kullandı.
Bazı şehirlerde seçim yarışının başa baş gitmesi halinde adayların dilinin biraz daha sertleşebileceğini belirten Yazıcı, “Ben burada Sayın Cumhurbaşkanı’nın özellikle piyanist Fazıl Say konserinde verdiği mesajların seçimin muhtemel tansiyonu ile ilgili çok önemli bir sinyal olduğunun altını çizmek istiyorum” dedi.

Yazıcı, şu şeklide devam etti:

— Sayın Cumhurbaşkanı Fazıl Say konserine giderek toplumun geniş bir kesiminin ihtiyacı olan ve Fazıl Say’ın temsil ettiği kesime önemli bir hoşgörü ve diyalog mesajı verdi. Ayrıca seçim döneminde tansiyonu attırmak isteyen çevrelerin elinden önemli bir kozu aldı. Ben Sayın Erdoğan’dan bu seçim sürecinde toplumun her kesiminden olumlu karşılık bulacak benzer çıkışlar bekliyorum. Bunlar başta büyükşehirler olmak üzere tüm Türkiye’de önemli yankı bulacak. Çünkü Türkiye’nin bu mesajlara çok ihtiyacı var.

Kaynak Sputnik

BENZER HABERLER