UZUNDEMİR: “İnanıyorum ki gençlerimiz devr aldıkları bayrağı çok daha ileri noktalara taşıyarak ülkemizi güçlü bir şekilde temsil etmeyi sürdüreceklerdir!”

Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş mücadelesinin Anadolu’da elden ele, gönülden gönül’e dolaşmasının 104. yıldönümüdür. 19 Mayıs 1919’da Anadolu’da yeni Türk Devleti’nin fiilen temelleri atılmıştır.
Mustafa Kemal Atatürk “ Milletin Bağımsızlığını Yine Milletin Azim ve Kararı Kurtaracaktır “ diyerek Samsun’dan başlayarak bütün ülkeye yayılan Kurtuluş Mücadelesini başlatmıştır.
Türk milleti İstiklal Mücadelesi boyunca düşmana göğsünü siper etmiş , hiçbir millette görünmeyen cesaretle Vatanını ve Bayrağını korumuş, destansı bir zafer kazanmıştır.
Atatürk tam bağımsızlık ve muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın yolunu gençlikte görerek ülkemizin geleceğini her zaman inandığı ve güvendiği Türk gençlerine emanet etmiştir. İnanıyorum ki gençlerimiz devr aldıkları bu bayrağı çok daha ileri noktalara taşıyarak ülkemizi güçlü bir şekilde temsil etmeyi sürdüreceklerdir.
Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesini başlattığı bu anlamlı günde tarih boyunca milletlere ilham kaynağı olan milletimizin ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.
Alim Uzundemir
Ortaca Belediye Başkanı
#Ortaca
#19MayısAtatürküAnmaGençlikveSporBayramı
#DorukTürkOrtaca
-
MİLAS’IN UNESCO ADAYLIK SÜRECİ KONUŞULDU…
-
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Resmi Gazete’de Yayımlandı
-
Yeni Ticaret Bakanı Ömer BOLAT Nereli? Kaç Yaşında?
-
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kimdir, kaç yaşında ve nereli?
-
2023 yılı kabinesindeki Tarım ve Orman Bakanı İbrahim YUMAKLI Kimdir?
-
Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan görev değişikliği sonrası ilk açıklama!