ARICILAR SERTİFİKALARINI ALDI

ÇALIŞAN TÜRKİYE - Kasım 18, 2022 7:22 pm A A

Marmaris’te bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi’nde Apiterapik Arıcılık Ürünleri İşleme Merkezi Güdümlü Projesi kapsamında düzenlenen ‘Ana Arı Yetiştiriciliği ve Apiterapik Ürün Eğitimi’ alan katılımcılara sertifikaları verildi.

Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) işbirliğinde 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi geçtiğimiz günlerde Marmaris’te Grand Yazıcı Club Turban Otel’de başladı.

Devam eden etkinliğin dördüncü gününde Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nın da ortağı olduğu Apiterapik Arıcılık Ürünleri İşleme Merkezi Güdümlü Projesi kapsamında düzenlenen ‘Ana Arı Yetiştiriciliği ve Apiterapik Ürün Eğitimi’ alan katılımcılara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.  

MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan törende yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Öncelikle böylesi önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapan, Muğla İli Arı Yetiştiriciler Birliğine, Türkiye Arıcılar Birliğine, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine ve destek veren tüm kurum kuruluşlara teşekkür etmek istiyorum. Uluslararası olarak düzenlenen bu kongre, ülkemizde ve dünyada arıcılığın teknik ve ekonomik sorunları ile bunların çözüm önerilerinin değerlendirildiği, üreticilerin ve sektör temsilcilerinin sesine kulak veren bir etkinlik olması nedeniyle bizler için son derece kıymetli. Çambalı üretiminde ülkemizin ve ilimizin önemi ve potansiyeli yadsınamaz. Ancak arıcılıkta yeni ürünlere açık olmazsak hem katma değer açısından hem de rakiplerle rekabet edilebilirlik açısından sıkıntılar yaşamamız kaçınılmazdır. Muğla Ticaret Ve Sanayi Odası olarak alternatif arıcılık ürünlerinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla, sayın Valimiz Orhan Tavlı’nın destekleri ve paydaşlarımızın işbirlikleri ile güzel bir çalışma başlattık. Odamız koordinatörlüğünde yürütülen Apiterapik Arıcılık Ürünleri Ar-Ge İnovasyon ve İşleme Merkezi projemiz için kolları sıvadık. Bölgemiz adına son derece değerli olan projede Muğla’ya gönül veren 10 proje ortağımız ve 7 iştirakçimiz bu projeye sahip çıktı. GEKA’da bu değerli projeye %70 oranında destek verdi. Projenin sürdürülebilir olması için işletme kapsamında proje ortakları ile bir şirket kurma aşamasındayız.

Şirketin misyonu Türkiye’de önemli bir yeri olan bal ve apiterapik ürünlerin, yapılacak ar-ge ve ÜR-GE çalışmalarıyla katma değerini arttırmak, bir marka değeri oluşturmak ve ulusal  ve uluslararası platformda görünürlüğü sağlamaktır. Proje kapsamında kurulacak bu tesisin bölgede bal ve apiterapik ürün üreten işletmelerimize markalaşma  konusunda rol model olması ve katma değeri yüksek ürün için teşvik etmesini beklemekteyiz. Bu süreç içerisinde tarım il müdürlüğümüz işbirliğinde arıcılarımıza eğitimler ve destek ekipmanlar verdik. Bölgemizde bilinçli arıcılar yetişmesi, ilimiz ve ülkemiz arıcılığına daha fazla katkı sağlamak adına gerçekleştirdiğimiz bu eğitimlere katılım sağlayan tüm arı yetiştiricilerimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. İlimiz için yaptığımız bu kıymetli çalışmaların ham maddesi için vazgeçilmez olan ve ekosistem içerisinde büyük önem teşkil eden arıların korunması, arıcılık ürünlerinin değerinin artması ve ilimiz arıcılık, bal ve apiterapik ürünlerinin marka değerinin artması amacıyla MUTSO ve kurulacak şirket olarak üzerimize düşen tüm çalışmalara destek olmaktan onur duymaktayız.”

Sertifika töreninin ardından gazeteci ve sunucu Mesut Yar moderatörlüğünde ‘Muğla Arıcılığının Geleceği’ konulu bir de panel  gerçekleştirildi.

DORUKTÜRK EGE – SABİH SAMUR
#muğla

Bu haber 354 kez okundu.
ÇALIŞAN TÜRKİYE - 7:22 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.