Kıbrıs bugün varsa Erbakan’a borçluyuz!

DORUKTÜRK ADA - Eylül 6, 2018 2:10 pm A A

ESAM, Kıbrıs Müzakereleri ve Barış Harekâtı’nı masaya yatırdı
17 Mart 2017 Cuma 00:28
 KKTC Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kıbrıs müzakerelerinde dünyada sayılı uzmanlar arasında gösterilen Prof. Dr. Ata AtunESAM’da yaptığı konuşmada, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın perde arkasını ve Erbakan isminin Kıbrıs için ne ifade ettiğini şöyle ifade etti:Kıbrıs Barış Harekâtı emri Bülent Ecevit’e ait değil. Etimesgut Havaalanı’nda Erbakan Hoca ile Semih Sancar’ın aldığı karar ile olmuştur. MSP, CHP ile koalisyon ortağı olmasaydı, Kıbrıs Barış Harekâtı olmazdı. Ben de burada olmazdım. Onların sayesinde bizler varız, özgürüz ve burada konuşuyoruz. Onun sayesinde ata topraklarımızda bir devlet kurduk ve yaşamımızı onurla sürdürüyoruz. Erbakan Hocamıza ve arkadaşlarına minnettarız.

 

ESAM, Kıbrıs, Barış Harekâtı ve müzakereler konusunu bu haftaki Çarşamba Konferansları’nda dünyaca bilinen Kıbrıs uzmanı Prof. Ata Atun ile masaya yatırdı. KKTC’nin, Kıbrıs adasının kuzey topraklarında kurulmuş, adanın yüzde 36,7’si büyüklüğünde topraklara sahip, 320 bin nüfuslu, yüzde 99’u Müslüman olan bağımsız bir ülke olduğunu bildiren Yakın Doğu Üniversitesi Profesörü, Kıbrıs müzakerelerinde Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın uzman ismi Ata Atun, “Kıbrıs’ın Durumu, Müzakereler, Kıbrıs ve Erbakan” konusunda ESAM’da yaptığı konuşmada, okuma-yazma oranının yüzde 100 olduğu KKTC’de ilköğretimin tehlike altında olduğunu belirtti. Atun, “2002-2009 yılları arasında tek taraflı olarak okullarımızdaki ders müfredatından KIBRIS TÜRK MİLLİ MÜCADELE TARİHİ çıkarılmış olması nedeni ile toplam 8 kuşak, geçmişte yaşanılan SOYKIRIM’ı bilmemekte ve Rumlarla ortak yaşamın mahzurlu olmayacağı düşüncesindedir.” dedi. Atun, ilkokul öğretmeni yetiştiren Atatürk Öğretmen Akademisi’nin tamamen Rum sempatizanı kişilerin yönetiminde olduğunu ve bu nedenle ilkokullardaki yeni nesillerin maalesef İslam, KKTC ve Türkiye’ye karşı, dua, sûre bilmeyen, camiye gitmeyen; Rum yanlısı ve AB hayranı olarak yetiştirildiğine ve bu duruma acilen müdahale edilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

 

KKTC’YE SİVİL İSTİLA!
Müzakerelerde, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis arasında yapılan görüşmelerde özellikle egemenlik ve toprak konusunda ciddi tavizler verildiğine dikkat çeken Prof. Ata Atun, “Dört Özgürlük’ten dolayı Yunanlılar ve Rumlar Kıbrıs Türk Devleti’ne rahatlıkla girip çıkacak, yerleşecek, iş kuracak ve mülk edinecek ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, öğrenciler de dâhil olmak üzere sadece Şengen vizesi ile adaya gelebilecekler” diyerek, böyle bir durumun KKTC’nin Rum ve Yunanlılar tarafından sivil istilası olacağı uyarısında bulundu. Prof. Ata Atun şöyle konuştu: “Müzakereler an itibarı ile Rum Temsilciler Meclisi’nde 15 Ocak 1950 günü Kıbrıs adasının Yunanistan’a bağlanması (ENOSİS) amacı ile yapılan plebisitin, tüm eğitim verilen okullarda anılması kararı almasından sonra kopmuştur. Sayın Akıncı, orada çok güzel bir müzakere uyguladı. Rest çekti, masadan kalktı. Türkiye de kendisine bu konuda sanırım bir ayar çekti.” Prof. Ata Atun, bundan sonraki aşamada çok dikkatli olunması, kabul edilen maddelerin iptali ve KKTC’nin kendi başına, bağımsız bir devlet olarak varlığını devam ettirmesi için yeni bir stratejinin tespiti ve yeni bir girişimin başlatılması gerektiğini söyledi.    

 

KIBRIS HAREKÂTI KARARI ERBAKAN’INDIR
15 Temmuz 1974 günü Kıbrıs’ta Yunanistan’dan gelen cuntacı subaylar tarafından Kıbrıs’ta gerçekleştirilen darbe sonrasında hızlı ve tehlikeli bir şekilde yaşanan gelişmeler üzerine, 17 Temmuz saat 15.00’te Başbakan Bülent Ecevit’in, “Hayırlı sonuçlar almayı umuyoruz” diyerek askeri bir uçakla Etimesgut Havaalanı’ndan İstanbul’a hareket” ettiğini anlatan Ata Atun, o günleri şöyle anlattı: “15 Temmuz 1974’te Kıbrıs’ta Yunanistan tarafından darbenin gerçekleştirildiği gün Necmettin Erbakan Hocamız, partisinin (MSP) Genel İdare Kurulu’nu, Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu toplantılarından önce toplayarak Kıbrıs’a çıkarma yapılması hususunda karar aldı.” diyen Prof. Dr. Ata Atun, daha sonra dönemin Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk başkanlığında Milli Güvenlik Kurulu’nun toplanarak meseleyi değerlendirdiğini kaydetti. Türkiye’nin müdahale hakkı doğduğunu ve bu hakkın kullanılacağının belirginleştiğini ifade eden Prof. Ata Atun, “Necmettin Erbakan Hocamız ve MSP’li bakanların bıkmayan girişimleri ile gerektiği zaman adaya askeri çıkarma yapılması, seçeneklerin arasına böylece girdi. Ve  MGK’da Kıbrıs’a asker çıkarma prensip kararı alındı” diye konuştu. 

 

KIBRIS KARARI ÖNCE MSP GİK’TE, SONRA MGK’DA KARARLAŞTIRILDI
Dönemin Başbakan Yardımcısı ve MSP Lideri Necmettin Erbakan’ın, Etimesgut Havaalanı’nda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Semih Sancar ve diğer ilgili komutanlarla görüşerek, harekâta hazırlık talimatı verdiğini ifade eden Prof. Dr. Ata Atun, “Kararını resmileştirmek için de ertesi gün 17.30’da Bakanlar Kurulu, sonra da Milli Güvenlik Kurulu MSP lideri ve Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Erbakan başkanlığında toplantıya çağrılarak askeri müdahale kararı alınır” diye konuştu.

Bu haber 836 kez okundu.
DORUKTÜRK ADA - 2:10 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.