Ömer Koç: Yatırımın önü açılmalı

ÇALIŞAN TÜRKİYE - Eylül 6, 2018 11:10 pm A A

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç Türkiye’nin kurumlarının güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Keyfi politika uygulamaları yerine prensip ve kaideler çerçevesinde öngörülebilir politikalara yönelmek, yeni nesillerin ihtiyaç duyacağı yatırım ve istihdamın önünü büyük ölçüde açacaktır” dedi.
28 Şubat 2017 Salı 08:05
 Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, sağlıklı ve sağlam bir ekonominin ancak aynı derecede güçlü, özerk ve şeffaf kurumlar ile çağdaş ve bağımsız bir hukuk sistemi üzerinde yükselebileceğini söyledi. Türkiye’nin kurumsal altyapısının güçlendirilmesi gerektiğini belirten Koç, “Keyfi politika uygulamaları yerine prensip ve kaideler çerçevesinde öngörülebilir politikalara yönelmek, yeni nesillerin ihtiyaç duyacağı yatırım ve istihdamın önünü büyük ölçüde açacaktır” dedi.

TEKNOLOJİ GÜÇLENDİRİR

 

Ömer Koç, Koç Holding’in kurumsal dergisi Bizden Haberler’in ‘Gelecek Ekranı’ sayfalarında yer alan röportajında, Türkiye’nin sosyal ve ekonomik gelişimindeki en büyük rolü ‘eğitim’ faktörünün üstleneceğini ifade etti. Koç, “Dünyadaki baş döndürücü gelişime ve değişime ayak uyduracak ve hatta bunu şekillendirecek nesilleri yetiştirebildiğimiz ölçüde aydınlık ve çağdaş bir geleceğimiz olacağına kaniyim. Bunun yanı sıra, Cumhuriyetimizin kuruluş değerlerine sahip çıkan, özgür düşünebilen yani büyük Atatürk’ün dediği gibi fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirerek çağdaş uygarlık düzeyine ulaşabileceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Elindeki yer altı ve yer üstü doğal kaynak kapasitesini en iyi kullanan ve bunlara yönelik etkin politikalar üreten ülkelerin gücünün artacağını da ifade eden Koç, “Gücün en önemli bileşenlerinden biri de dijital teknolojilerin kullanımı olacak” şeklinde konuştu.

 

EZBERBOZANLAR ÖNE ÇIKIYOR

 

Ömer Koç, rekabetin yapısının ciddi şekilde değişeceğini kaydetti. Koç şunları söyledi: “Bugüne kadar rekabet sektörlerin içinde yaşanırdı. Örneğin bir otomobil üreticisi diğer bir otomobil üreticisiyle rekabet ederdi. Bugün ise bir otomobil üreticisinin rakibi Apple, Google olabiliyor. ‘Disruptive’ yani ‘Ezberbozan’ olarak nitelendirilen bu rakipler, şirketlerin pek aşina olmadığı çalışma modelleriyle ve teknolojinin gücüyle ciddi etkiler yaratabiliyorlar.”

 

Kaynak: Sözcü
 

Bu haber 912 kez okundu.
ÇALIŞAN TÜRKİYE - 11:10 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.